Прашања? |☏| +389 (0)2 2550 470 |✉| info@agroglobal.mk

За Нас

ЗА НАС

АГРО ГЛОБАЛ е новото име на фирмата која што е основана 1992 год. под името ГЛОБУС КОМЕРЦ од страна на Драган Гечески. Во 2002 год. се спојува со фирмата ЕВГЕНИ и работи под тоа име се до 2020 год. Кон крајот на 90те години започнува со увоз на семенски материјали за зелунчук од Француската компанија КЛАУСЕ која што во тоа време работи под името КЛАУСЕ ТЕЗИЕР а денес е ХМ.КЛАУСЕ (HM.CLAUSE).

Денес фирмата АГРО ГЛОБАЛ покрај семето за зеленчук е еден од главните увозници во Македонија на семе за цвеќе, расад за цвеќе, субстрати, органски и минерални ѓубрива, системи за наводнување, фолии за земјоделие и др.

Translate »

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop