Прашања? |☏| +389 (0)2 2550 470 |✉| info@agroglobal.mk

Shop

Прикажувам 1–12 од 15 резултати

 • Ниска сорта на боранија, формира долги жолти мешунки со цилиндрична форма, првенствено наменет за потрошувачка во свежа состојба. Тенка без изразени влакна. Боја на семе: кафеаво Должина на мешунки: 17цм; Отпорност: IR: BCMV / CL

  Додај во кошница
 • Ран полу-детерминантен(низок) хибрид. Робусно растение кое дава голем број на изедначени плодови со просечна тежина од 250 – 300 гр. Плодовите по вкус, изглед и боја потсеќаат на домашен јабучар. Има бујна лисна маса, добро ги покрива плодовите и штити од сончеви пригори.

  Додај во кошница
 • Хибрид на розев месест домат кој се одликува со крупни и многу вкусни плодови. Отпорен на болести. Плодовите достигнуваат и над 500 грама.

  Додај во кошница
 • Нов вицок индетерминантен  хибрид кој се одликува со крупни, ребрести, и месести плодови. Вкусот потсеќа на стара домашна сорта. Изедначени плодови. Висока отпорност на боести. Просечна тежина од 300 – 500 гр. Отпорност: HR: ToMV / Va:0 (US1) / Vd:0 (US1) / Fol:0 ;  IR*: Ma / Mi / Mj

  Додај во кошница
 • Средно ран детерминантен (низок) хибрид кој е многу популарен на нашиот пазар. Плодовите се крупни, изедначени, со одличен вкус. Тежина на плодовите 250 – 300 гр. Должина на вегетација 65 – 70 дена.  Отпорност: Fol: 1,2/Va:0 / Vd:0 IR: Ss/Ma/Mi/Mj    

  Select options
 • НОВО НА ПАЗАРОТ! Прв висок розев сливар на пазарот, средно крупни плодови. Многу отпорен домат, можна е берба на цела родна гранка и посебно како плодови. Тежина 140-160 гр. Погоден за одгледување во оранжерии без греење и со греење. Отпорност: ToMV: 0,1,2 / Va: 0 / Act: 0 / Fol:0,1 / Ff A,B,C,D,E / Lt …

  Домат KONGO F1Read More

  Додај во кошница
 • Нова селекција на розев хибрид. Силно растение, многу родни гранки со униформен облик и големина на плодовите. Опрашувањето е многу добро дури и во летните месеци, што го прави погоден за одгледување за втора реколта. Отпорен на пукање, погоден за тренспорт, со чување плодовите добиваат интензивна боја и вкус. Тежина 220 – 250 гр. Отпорност: …

  Домат PINK CRYSTAL F1 (CLAROSA F1)Read More

  Додај во кошница
 • Нов ран хибрид со цврсти, крупни и интензивно црвени плодови. Просечна тежина 230 – 250 гр. Хибрид за производители на кои цел им е брзо рано-пролетно и касно есенско производство на 5 – 6 родни спрата. Можно е и одгледување на две родни гранки. Отпорност: HR: ToMV: 0,1,2 / Va: 0 / Vd: 0 / …

  Домат АRIANNA F1Read More

  Додај во кошница
 • Популарен хибрид со вегетација од 90 дена, наменет за касно есенско и рано зимско производство. Компактни сино-зелени главици со фина внатрешна структура, просечна тежина 2,5 – 3,5кг. Поради одличниот однос на суви материи и шеќер незаменлив е за киселење, а се користи и за свежа потрошувачка. Може да се складира до 40 дена, а во …

  Зелка BRAVO F1Read More

  Додај во кошница
 • Ран хибрид со убави округли и компактни главици со зелена боја. Краток кочан и фина внатрешна структура. Препорачано време за берба е пролет. Тежина на главица 1,2 – 1,6кг. Должина на вегетација 55-60 дена.

  Додај во кошница
 • Хибрид на зелка кој е многу прилагодлив поради кратката вегетација и квалитетот на листот. Се применува за свежа консумација и киселење. Вегетацијата е околу 75-80 дена и уедначена главица со тежина од 2-3 кг. Има висока толеранција на најважната болест на зелката која ја причинува бактеријата Xanthomonas campestris.

  Додај во кошница
 • Нов хибрид со вегетација од 80 – 84 дена за рано есенско производство. Бујно растение со голема лисна маса. Главиците се округли, зелено – сина боја со висок процент на шеќер, многу погоден за киселење.

  Додај во кошница
Translate »

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop