Зелка POTOMAK F1

850.00 ден

Хибрид на зелка кој е многу прилагодлив поради кратката вегетација и квалитетот на листот. Се применува за свежа консумација и киселење. Вегетацијата е околу 75-80 дена и уедначена главица со тежина од 2-3 кг. Има висока толеранција на најважната болест на зелката која ја причинува бактеријата Xanthomonas campestris.

2.500 семки

850.00

10.000 семки

2950.00

Translate »

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop